Dilluns, 21 De Gener De 2019
Camí Comunidor, s/n, Vall de Cardós - 25570
Telèfon: 973623122 
Fax: 973623122

Obres i serveis

01/03/2013

La Caminada d'Ermengol Amill per la Vall de Cardós


El Plenari de la Corporació Municipal en sessió de data 18 de febrer de 2013, aprovà el projecte de lactuació La caminada dErmengol Amill per la Vall de Cardós amb un pressupost de 91.828,93¬/IVA inclòs.

Amb lempresa adjudicatària daquest projecte, TORB SCP enginyeria forestal i ambiental, es fixà un termini dexecució del contracte en 8 mesos a comptar des de la data de la signatura de lacta de replanteig,  i amb un termini de garantia de dos anys comptat des de la recepció de les obres.

Aquest projecte sinclou dins de la mesura 323: Conservació i millora del patrimoni rural en la convocatòria Leader 2012, consorci CEDER Pallars-Ribagorça.

Lobjectiu principal del projecte és la creació duna nova ruta eco turística: La Caminada dErmengol Amill per la Vall de Cardós, que uneixi la pràctica del senderisme amb la descoberta de la vall, de la seva rellevant història, dels seus pobles i dels seus habitants.  També es busca la potenciació del sector turístic; la posada en valor dels pobles del municipi, del seu patrimoni i de la seva història; i la recuperació dels antics senders del municipi i creació de noves infraestructures.

Lemplaçament del projecte és integrament dins del municipi de la Vall de Cardós, i sis pobles del municipi: Ribera de Cardós, Ainet de Cardós, Lladrós, Estaon, Anàs i Bonestarre.

El sender eco turístic La Caminada dErmengol Amill té un recorregut de 17,9 km, més la variant del Pui Tabaca que són  1,3 km, en un total de 19,2 km.

Un desnivell de 848 metres.

El temps estimat per fer el recorregut és dunes 7 hores. Seria un sender de dificultat mitjana, i està pensat per fer principalment a peu.

Una part important daquest projecte inclou laplicació de les noves tecnologies (TIC). El sender podrà ser recorregut virtualment a través duna aplicació dinternet i per mòbils. Es podran descarregar totes les seves característiques: recorregut, desnivell, temps, llocs dinterès, cartografia i tracks per poder resseguir-lo en GPS.

Part del projecte també pretén unir els diferents senders que transiten pel municipi, com la xarxa de senders de descoberta del PNAP amb el Sender dels Ponts Medievals, el sender del Vallat dEstaon, el sender de les Bordes de Nibrós i Perafita i el sender de Cardedo, la travessa del GR-11 Transpirinaica que recorre tot el Pirineu des del Cap de Creus al Mar Mediterrani fins al Mar Cantàbric, i els itineraris del Camí de la Pau.

Daquesta manera es donarà un producte turístic de gran valor que servirà per potenciar el sector i fer-lo més atractiu i competitiu.

Xarxes socials
Destacats

Mapa Web